Geinteresseerd in het publiceren van een vertaling?

Neem contact op: Eveline Lubbers

 

Schone Schijn

 

Presentatie

Woensdag 27 November / 15.00-17.00 uur / Oude Kerk Amsterdam


AANKONDIGING

Eveline Lubbers e.a.: Schone schijn, smerige streken in de strijd tussen burger en bedrijfsleven

Boekpresentatie en discussie tijdens World-Information.Org tentoonstelling

Oude Kerk, Oudekerksplein 23, Amsterdam


Het bedrijfsleven wringt zich in allerlei bochten om zijn bezoedelde imago op te poetsen. In haar boek Schone Schijn schetst Eveline Lubbers het arsenaal van de directiekamer, variërend van geavanceerde PR-strategieën tot complete spionageoperaties. Investeren in maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat gepaard met pogingen de publieke opinie te beïnvloeden en actievoerders
onschadelijk te maken.

Bij de presentatie van het boek "Schone schijn, smerige streken in de strijd tussen burger en bedrijfsleven" houdt Bob Hoogenboom, hoogleraar fraudewetenschappen aan de Universiteit Nyenrode een lezing over bedrijfseconomische spionage en informatiebeveiliging. Op basis van zijn kennis en ervaring uit het bedrijfsleven adviseert hij speciaal voor deze gelegenheid NGO's en actiegroepen, variërend van Greenpeace en Milieudefensie tot kleinere en meer radicale groepen, wat ze aan beveiliging zouden moeten doen. Uit deze op de meest uiteenlopende manieren bijeengesprokkelde informatie zijn voor bedrijven zeer interessante inlichtingen te filteren.

Aansluitend een discussie over de spanning tussen veiligheid en openheid. Campagnes zijn immers afhankelijk van de toestroom en vrijwillige deelname van zoveel mogelijk mensen, maar daarmee loopt een actiegroep ook risico's. Hoe ga je daar mee om?

Met Bob Hogenboom, Rop Gonggrijp (beveiligingsexpert) en vertegenwoordigers van verschillende NGOs en actiegroepen waaronder Internetactivist Gerbrand Oudenaarden, Peer de Rijk (WISE), Kees Hudig (XminY) en Yvo Verburg (Milieudefensie).


Toegangsprijs (inclusief tentoonstelling): E 6,50 met korting: E 5,-
Museumjaarkaart: Gratis
Openingstijden tentoonstelling: Ma - Za: 1100-17.00 u / Zo: 13.00 - 17.00 u
Aanvangstijd presentatie & discussie: 15.00 - 17.00 uur
Let op! Locatie: Oude Kerk, Oudekerksplein 23, Amsterdam

 

World-Information.Org is een tentoonstelling en cultureel onderzoeksproject rond controle en observatie in de netwerksamenleving en de cultuur van de nieuwe technologie en is tot 15 december in de Oude kerk in Amsterdam te zien.


Over het boek: Schone schijn leert bezorgde burgers, organisaties en actiegroepen de strategieën van misleiding en manipulatie te herkennen, en laat zien hoe je daar met behulp van de nieuwe media en de nodige creativiteit op kunt reageren. Door de vele internationale bijdragen biedt Schone schijn een uiterst informatief overzicht van de stand van zaken in de global battle.

Eveline Lubbers is sinds vijftien jaar actief als onderzoeksjournalist en medeoprichter van Buro Jansen & Janssen, dat zich bezighoudt met het kritisch volgen van politie en inlichtingendiensten.
Ze publiceerde over een breed scala van onderwerpen, onder andere in Vrij Nederland, de Groene Amsterdammer en Ravage.


Schone schijn, smerige streken in de strijd tussen burger en bedrijfsleven
Eveline Lubbers en anderen

Uitg. Fagel
Prijs 19,95
ISBN 90 5914 122 9Schone schijn
BBB book
Evel