2 februari 2000
Jansen & Janssen publiceert:
De geheime plannen voor het CICI
Je zult maar op het Betuwelijntraject wonen en je mond niet kunnen houden!
Een foldertje uitdelen tegen uitbreiding van Schiphol voor de brave Vereniging Milieudefensie?
Militante actievoerder of bezorgde natuurbeschermer - het lijkt niet uit te maken.
Voor je het weet beland je in het databestand van de nieuwe 'milieu-BVD'.

Het Centraal Informatie en Coordinatiepunt Infrastructurele Projecten, kortweg het CICI, gaat samen met de BVD, informatie verzamelen over mensen die zich zorgen maken over het milieu. Dit blijkt uit onderzoek dat J&J deed samen met het Onderzoeksbureau Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (OBIV) in Nijmegen.
Op deze site de geheime documenten over het CICI die via een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur boven tafel kwamen. Verder twee achtergrondstukken van de hand van OBIV & Jansen, de Kamervragen van Groen Links over deze 'milieu-BVD' en de reakties van Milieudefensie.
De CICI-site wordt regelmatig aangevuld met nieuw materiaal.

Nieuw! de Handleiding Informatie Inwinning Openbare Orde voor de Nederlandse Politie met als casus de milieubeweging die gewelddadige acties niet schuwt, vuurwapens bezit, zich overgeeft aan 'excessief drugs- enf alcoholgebruik' en en passant vernielingen pleegt bij een asielzoekerscentrum (8 feb 2000). De belevingswereld van de Nederlandse inlichtingendienst.

"Gaarne benadruk ik dat het CICI zich niet exclusief richt op zogenaamde milieuactivisten. Dit begrip is in ieder geval niet door het CICI gedefinieerd. Zoals gezegd, worden alle groepen en organisaties die mogelijkerwijs de aanleg van grote infrastructurele projecten verhinderen of bemoeilijken, betrokken in de activiteiten van het CICI."
Minister Peper in antwoord op vragen van Groen Links, december 1999


OBIV Postbus 1501, 6501 BM Nijmegen, tel/fax: 024-3233586, (geen email).